Välkommen till den digitala utbildningsserie för sällsynta vardagshjältar

Nu kan du anmäla dig till Riksförbundet Sällsynta diagnosers digitala utbildningar som hjälper dig få bättre vård, kontinuitet och samordning i din egen behandling.

Den första digitala frågestunden om hur du styr upp dina vårdmöten kör vi på måndag den 28/9 klockan 16 – 17. Se utbildningsvideon redan idag: https://youtu.be/_rsz9MQLCWY

Sammanlagt erbjuder vi 7 utbildningar där du kommer lära dig

  • Vilka rättigheter har jag i möten med vården och hur utkräver jag dem?
  • Hur blir jag en vass patientföreträdare?

Du kan delta i enstaka utbildningar eller i alla. I projektets verktygslåda ingår utbildningsvideor, bland annat om vårdmöten och vårdplan, virtuella frågestunder och en frågesport. Välj bland detta utbud av konkreta verktyg som stärker dig och dina argument för samtalen med vårdpersonal, beslutsfattare och andra nyckelpersoner inom vården, utgående från dina behov och önskemål. Du kommer dessutom få möjlighet att möta andra i liknande situation för utbyte av tips och erfarenheter.

Läs mer på vår hemsida och hjälp oss gärna sprida information om utbildningen på facebook https://www.facebook.com/sallsyntadiagnoser/events/

För anmälan, kontakta projektledaren Stephanie Juran, stephanie.juran@sallsyntadiagnoser.se

Med konkreta verktyg driver vi utvecklingen mot bättre och mer jämlik vård för alla som lever med en sällsynt diagnos – tillsammans!

Länkar:
https://www.sallsyntadiagnoser.se/verksamhet/sallsynt-tillsammans/j

https://www.facebook.com/sallsyntadiagnoser/events/